Olivier Louwaars

Back-end developer aka Slangenmens

Als Junior Developer wring ik me in allerlei bochten om de wensen van de klant om te zetten in gestructureerde en betrouwbare webapplicaties. Ik beoordeel deze wensen op haalbaarheid en doe suggesties als er een alternatieve state-of-the-art oplossing bestaat.

Het webframework Django neemt mij veel taken uit handen rondom het inrichten van de ‘back-end’ systemen. Daarmee kan ik mij dus volledig richten op het ontwikkelen van nieuwe applicaties. Dit stopt echter niet wanneer ik hier de deur uit loop. Thuis ontwikkel ik namelijk vrolijk door, bijvoorbeeld aan mijn WiFi gestuurde robotstofzuiger!

“My hovercraft is full of eels.”

Olivier Louwaars

Creatieve kracht: wat is creativiteit?

Categorie: Blog

Vaak krijgen we te horen: “Ik ben niet creatief” of “Ik moet een bureau inschakelen om tot creatieve ideeën te komen.” Veel mensen denken dat creativiteit  iets bijzonders is. Iets magisch. Onzin! Iedereen is creatief.… Verder lezen »

Advocaat van de eindgebruiker

Categorie: Blog

Ontwerpen voor mobiel: voor heel wat designers is het eng, of niet iets dat ze goed kunnen of waar ze mee beginnen. Opdrachtgevers zijn hier ook niet altijd mee bezig. Ik vind ontwerpen voor mobiel… Verder lezen »