Online inschrijven - Fundament All Media
Terug naar overzicht

Online inschrijven

‘AM Online Inschrijven’ is een applicatie waarmee een koper online zijn voorkeur voor de aankoop van een woning kan aangeven. De voorkeuren worden direct verwerkt in het gekoppelde CRM pakket. Na loting volgt er een verkoopgesprek.

Zodra een project in verkoop gaat kunnen kopers zich melden voor een woning of een bouwnummer. Het inschrijven gaat tegenwoordig in veel gevallen nog met een papieren formulier via de makelaar. Of er moet online een formuliertje ingevuld worden wat via e-mail of een lokale database verwerkt wordt. De verwerking is dan erg bewerkelijk, foutgevoelig en het is niet erg veilig.

Dat laatste is sinds 1 januari 2016 met de ‘Wet Bescherming Persoonsgegevens’ een heikel punt geworden. Bedrijven die persoonsgegevens verzamelen mogen dat alleen nog doen voor het gestelde doel en moeten garanderen dat de persoonsgegevens veilig zijn. Indien het verzamelen van inschrijvingen via een derde partij of onveilige koppelingen verloopt, dan is dat niet te garanderen.

Vandaar dat we met AM de Online Inschrijfapplicatie hebben gebouwd. De koper heeft alleen met AM te maken en de afhandeling van het formulier geschiedt via een volledig beveiligde verbinding met een unieke persoonlijke toegangscode. Voor aanvang van het inschrijven moet de koper een extra keer zijn identiteit bevestigen en krijgt hij een beveiligde verbinding om in te loggen. Een extra veiligheidsaspect hierbij is dat de verbinding maar beperkte tijd (2 dagen) te gebruiken is. Zodra die tijd voorbij is, kan de verbinding niet meer gebuikt worden en zal de koper een nieuwe verbinding en toegangscode kunnen opvragen.

Naast de bovengenoemde voordelen is er nog een belangrijk pluspunt. Het verloop van de inschrijvingen is real time te volgen. Een medewerker van AM kan op ieder willekeurig tijdstip zien hoeveel mensen zich ingeschreven hebben en hoeveel mensen nog bezig zijn.

Als laatste voordeel heeft AM nu ook haar inschrijfformulieren uniform gemaakt. In de beheeromgeving is een vast aantal vragen beschikbaar dat voor een inschrijfformulier geselecteerd kan worden. Op die wijze kan AM in een oogwenk een formulier klaarzetten.

AM is de eerste projectontwikkelaar in Nederland die dit proces geheel geautomatiseerd heeft. Daarmee heeft AM een primeur te pakken! AM Online inschrijven gaat door AM bij alle nieuwe projecten ingezet worden.

Na webcommunities voor toekomstige bewoners, een landelijke nieuwbouwwoningzoeker, een centraal distributieplatform voor nieuwbouwwoningen, lokale nieuwbouwzoekers, is dit een volgende stap in de toekomst van projectontwikkeling.

Zin om met ons te dagdromen? Probeer het, voor je het weet is het de realiteit!

Teamleden

Technieken

 • HTML
 • Python
 • Django
 • jQuery
 • Photoshop

Kleurcode's

 • C:3 M:100 Y:100 K:0
  R:230 G:0 B:0
  HEX: #e60000
 • C:2 M:1 Y:1 K:0
  R:248 G:248 B:248
  HEX: #f8f8f8
 • C:66 M:59 Y:58 K:40
  R:72 G:72 B:72
  HEX: #484848
 • C:75 M:68 Y:67 K:90
  R:0 G:0 B:0
  HEX: #000000