Pre conference verslag Real Estate Connect 2016 #icny - Fundament All Media

Pre conference verslag Real Estate Connect 2016 #icny

Het is weer zover. Een jaar verder en wederom gooit een sneeuwstorm nog bijna roet in het eten. Maar met enige vertraging en na lang wachten is het ook dit jaar weer gelukt om de overtocht te maken.

Inman Connect New York 2016 is begonnen. Het duurt nog geen vijf minuten of het eerste ‘amazing’ is al gevallen. Het is misschien een beetje typisch Amerikaans, maar eigenlijk is het ook best wel amazing. Elk jaar wordt het weer iets groter, met nog weer meer sprekers en workshops.

Met een groep van zo’n 40 Nederlanders aanschouwen wij de eerste sprekers van de dag. Het ochtendprogramma is in tweeën geknipt: een deel van de groep bezoekt Broker Connect en de rest gaat naar Agent Connect. In lekentaal is het verschil tussen een broker en een agent het verschil tussen de eigenaar van een makelaarskantoor en de verkopende makelaars die op provisiebasis woningen verkopen.

De middag is gereserveerd voor Tech Connect; de laatste technologische trends. Behalve de in Nederland al bekende producten als virtual reality en 360-gradenvideo, wordt er de toekomst in nano- en AI-technologie gepresenteerd. Iets wat we eigenlijk al wel kennen. Denk aan de zelfrijdende de auto die Tesla recentelijk heeft geïntroduceerd.

Maar de toekomst in onbegrensd. Zo bestaat naar verwachting omstreeks 2026 de mogelijkheid om sensoren in kleding te plaatsen, die meten of de gebruiker het comfortabel heeft en vervolgens de klimaatbeheersing van een huis hier op aanpast. Maar het ultieme is toch wel dat er een bank wordt ontwikkeld die reageert op de gebruiker. Stel dat van een gezin de vader van helder licht houdt. Dan zal de bank het licht in de woonkamer gelijk aanpassen zodra vader op de bank plaats neemt.

En dit is nog niet alles, want wat is er mooier dan dat je letterlijk alles vanaf je luie bank kunt regelen. Een bank die voice-responsive is en gelijk in contact staat met alle apparatuur in je huis. Je televisie bedienen door tegen je bank te praten of op je bank te ‘swipen’. Je hoeft straks nooit meer van de bank te komen.

Dat roept de vraagt op: waar gaat dit eindigen? Want de techniek gaat nu zo snel dat de mogelijkheden haast onbegrensd zijn. Is het straks zo dat door aan een bepaalde maaltijd te denken de keuken die uit zichzelf gaat klaarmaken. Wie weet. Maar spannend is het zeker.

Een goede eerste dag van ICNY 2016 dus. Hopelijk volgen er meer en raken we verder geïnspireerd door alle sprekers die hier de komende dagen nog zullen staan.

Auteur: Herman Ekkelkamp, Houseview.tv


 

Gisteren startte in New York de vakbeurs Inman Connect, voorheen Real Estate Connect. Ondanks de sneeuwstorm waren in de afgelopen dagen zo’n 150 Nederlandse vastgoedprofessionals naar de Big Apple afgereisd.

 

Het gaat dit jaar om een jubileumeditie. Voor het twintigste achtereenvolgende jaar vindt het evenement in New York plaats, dit keer opnieuw in het Marriott Marquis-hotel aan Times Square. Circa 3000 deelnemers laten zich vier dagen lang informeren en inspireren over de nieuwste technologische ontwikkelingen, marketingtrends, financieringen, startups en de toekomstige rol van makelaars.

 

De onderwerpen van de eerste dag liepen uiteen van bijvoorbeeld ‘Hoe verkoop je de Playboy Mansion?’, virtual reality-technologie en 360-graden video tot een uitstekende bijdrage van de Nederlander Lex Groenewegen van placert.com. Hij gaf antwoord op de vraag wat de consument verlangt in 2016. Alle presentaties volgden elkaar in een rap tempo op.

 

Ooms Makelaars uit de regio Rotterdam en Strijbosch Thunnissen uit Arnhem, beide partners in Dynamis, hebben deze eerste dag als waardevol ervaren en kijken uit naar de komende dagen. ‘Bij de Inman Connect kun je je in tegenstelling tot veel andere congressen specifiek, snel en compleet laten informeren. Bovendien raak je enthousiast over de toekomst van je vak’, aldus Wilfred van der Neut, directeur van Dynamis, makelaars vastgoedconsultants & taxateurs.

 

Auteur: Jasper Kuijs Ooms Makelaars

PyGrunn

Categorie: Blog

De programmeertaal Python maakt de laatste jaren een enorme groei door en wordt steeds breder ondersteund door ontwikkelaars en bedrijven. Op de website stackoverflow.com, een vraag- en antwoordplatform voor programmeurs, wordt inmiddels meer activiteit gemeten… Verder lezen »

Het begint bij een bedankje

Categorie: Blog

Een tijdje geleden heb ik de proef op de som genomen en mij ingeschreven voor verschillende nieuwsbrieven van nieuwbouwprojecten. Gewoon om te kijken wat ik opgestuurd zou krijgen. Nieuwsbrieven zijn er tenslotte om mijn vragen… Verder lezen »

Odyssey Hackathon 2019

Categorie: Blog

Hoe oud is de ketel in jouw huis? Waar lopen gas-, water- en stroomleidingen door je huis en tuin? Welk materiaal is er gebruikt om je huis mee te isoleren? Allemaal zaken die je, met… Verder lezen »