Een WordPress website op maat: zo maken we dat

Sinds 2011 werken we bij Fundament All Media met WordPress. We bouwen verschillende WordPresstemplates en -plugins voor de vastgoedbranche en proberen de mogelijkheden hiervan optimaal te benutten. De doelstelling is altijd het maximaliseren van de bezoekersaantallen en het optimaliseren van de inschrijvingen op de website. Wat houdt het ontwikkelen van een WordPresswebsite op maat in?

Het start met een webbouwer of internetbureau
De website is de ruggengraat van een online marketingcampagne. Vandaar dat er veel vraag naar webbouwers en internetbureaus is. Kleine bureaus schieten als paddenstoelen uit de grond en worden snel groot, maar het ene bureau is het andere niet.

Eigenlijk is het laten ontwikkelen van een website te vergelijken met het kopen van een auto. Kies je voor een budgetoplossing dan accepteer je de korte levensduur, gebrek aan service, lage kwaliteit en minder comfort. Daar tegenover staan de high end bedrijven. Zij leveren meer dan alleen een website of, om in de metafoor te blijven, een vervoersmiddel. De kwaliteit is verbluffend, de service uitstekend en ongeacht de prijs weet je dat het geld goed is besteed. Al je zorgen worden weggenomen.

Waar let de webdeveloper op bij het ontwikkelen van de nieuwe website?
Nu we het verschil tussen de bureaus hebben vastgesteld, kijken we waar een webdeveloper op moet letten bij het ontwikkelen van een website. Moeten slideshows per pagina bijgehouden worden of moet er alleen een slideshow op de homepage komen? Beelden bij een pagina moeten op een consistente manier getoond worden, ongeacht het formaat van de geüploade beelden. Wat is het meest efficiënt en hoe kan dit alles eenduidig doorgevoerd worden? Over tal van dit soort zaken denkt de webdeveloper goed na.

Het ontwerp van de websites
In de ontwerpfase wordt nagedacht over hoe de content op de website getoond moet worden. Belangrijk is dat een website een eigen uitstraling krijgt zodat het zich onderscheidt van andere websites. Zoals gezegd werkt Fundament All Media veel met klanten uit de vastgoedbranche. Daardoor hebben we dus veel met aanbod van woningen te maken. Hoe kun je het beste een overzicht van het aanbod tonen? Wil je dat meteen op je homepage tonen? Wil je alleen aandacht op het nieuwste aanbod vestigen? Hoe verwerk je meerdere fases van een nieuwbouwproject in één website? Dat zijn maar een paar van de vraagstukken waar wij ons dagelijks over buigen.

Plugin Niki/Eye-move
Ook voor content van Niki/Eyemove proberen we de website zoveel mogelijk te optimaliseren. We denken na over manieren hoe we alle data uit bijvoorbeeld Niki naar de website halen en hoe dit het beste tot zijn recht komt op de website. Hiervoor verwerken we veel techniek in onze websites. Ook hebben we een plugin ontwikkeld om dit proces te versimpelen.

Klaar om te bouwen
wp-cheapNa de ontwerpfase is het concept uitgedacht: het staat op papier (of liever op scherm ;)). Maar dat is nog maar een eerste stap. De website/template moet nog gebouwd worden. Bij Fundament All Media kiezen we voor WordPress omdat het beheersysteem klantvriendelijk en duidelijk is. Daarnaast hebben we veel ervaring met WordPress en weten we precies wat het kan en hoe we dat bereiken. Onze plugins om het woningaanbod binnen te halen in WordPress spelen hier ook een rol in. We denken niet alleen na over hoe we iets aantrekkelijk op een website aanbieden, maar ook over hoe de website goed vindbaar in Google is (SEO) en hoe we zorgen dat mensen tot conversie overgaan.

Het uitwerken van concept, ontwerp en techniek overlapt elkaar enigszins. Het is daarom belangrijk continu contact te houden met elkaar: als klant, projectmanager, ontwerper en developer. Dit is een proces wat al ver voor het bouwen van de website begint. En het vergt tijd, veel tijd. Je wilt het liefst alle scenario’s afvangen in je website/template. Deze scenario’s zullen dus goed uitgedacht en getest moeten worden. Het gaat soms over de kleinste details. Bijvoorbeeld wat er gebeurt als een foto tien pixels minder groot is dan verwacht. Dit zijn dingen waar de bouwer aan moet denken, en waar je als klant niet mee lastig wilt worden gevallen. Er gebeurt achter de schermen dus veel meer dan je als klant ziet.

WordPress op maat
Wij werken niet met standaard of gekochte thema’s voor WordPress. Waarom niet? Je krijgt dan nooit honderd procent wat je wilt: er zal altijd iets in aangepast moeten worden om het helemaal naar eigen wens te krijgen. Hoewel een kant-en-klaar thema een goede basis lijkt, is het tegendeel waar. Alle keuzes over hoe iets moet werken of hoe iets eruit moet zien zijn al gemaakt. Maar onze eigen wensen en die van de klant? Een stuk code wijzigen waarvan je dacht dat het maar op één plek wordt gebruikt, levert soms vervelende verrassingen of beperkingen op. Bij Fundament All Media bouwen we een template volledig vanaf de grond op. Zo weten we precies wat erin zit, hoe het werkt, wat wel en niet gewijzigd kan worden en hoe het gewijzigd moet worden. Als klant heb je hierdoor een product dat volledig op je wensen is aangepast, wat niemand anders mag gebruiken en wat snel ingezet kan worden.

Bent u geïnteresseerd in een website op maat?
Neem dan contact met ons op!
info@fundament.nl
Of bel 050 – 360 04 56

Jurgen de Vries & Thomas Duurkens

jurgenThomasD

Inman Connect 2019

Categorie: Blog

Netwerken in New York City Elk jaar verzamelen de smaakmakers en innovators op het gebied van vastgoed en internet zich in New York voor de Inman Connect. Sinds 2009 gaat een steeds grotere groep van… Verder lezen »