Creatieve kracht: wat is creativiteit? - Fundament All Media

Creatieve kracht: wat is creativiteit?

Vaak krijgen we te horen: “Ik ben niet creatief” of “Ik moet een bureau inschakelen om tot creatieve ideeën te komen.” Veel mensen denken dat creativiteit  iets bijzonders is. Iets magisch. Onzin! Iedereen is creatief. Creativiteit is het vermogen om problemen op te lossen op een unieke wijze , om patronen los te laten en om iets nieuws te zien waar anderen vastlopen.

Creativiteit trainen

Dit kan iedereen trainen. Het is echter niet zo dat je een blik creativiteit open kunt trekken en dat de ideeën dan als vanzelf op papier komen. Creativiteit vraagt concentratie en verbeeldingsvermogen. Bekende valkuilen zijn tijdsdruk, onrust, de neiging om ‘dat kan niet’ te denken en het niet uitwerken van ideeën.

Workshop creatief denken

Fundament All Media biedt een praktische workshop die creativiteit ontsluit op een direct toepasbare manier. Hoe doen we dit? In wezen komt het neer op divergeren en convergeren. Door een aantal oefeningen stapsgewijs te doorlopen met een groep van jouw collega’s, stimuleren we creatief denken en komt er als eindresultaat een concreet uitgewerkt idee op tafel. Wij helpen jou je ideeën te ontsluiten.

De spelregels

  • Eén spelregel – niks is fout
  • Out-of-the-box denken – ideeën die niet het meest voor de hand liggen
  • Activiteit stimuleert creativiteit – we zitten niet stil
  • Klant is de kenner – jij kent jouw werkomgeving het beste

Verras ons? Verras jezelf!

Bij onze klant Onderwijsgroep Noord hebben wij met 10 medewerkers van de afdeling marketing & communicatie een 2 uur durende workshop gehouden met het thema ‘Verras ons’. De insteek moest decentraal ook bruikbaar zijn. Het resultaat? Een compleet marketingvoorstel waarbij op lokaal en regionaal niveau gebruik wordt gemaakt van partijen met dezelfde doelgroep als Onderwijsgroep Noord. De meerwaarde van dit plan: een groot bereik met lagere kosten door samenwerking met een maatschappelijke inslag te benadrukken. Gemakkelijk toe te passen op provinciaal, regionaal en lokaal niveau.

PyGrunn

Categorie: Blog

De programmeertaal Python maakt de laatste jaren een enorme groei door en wordt steeds breder ondersteund door ontwikkelaars en bedrijven. Op de website stackoverflow.com, een vraag- en antwoordplatform voor programmeurs, wordt inmiddels meer activiteit gemeten… Verder lezen »

Het begint bij een bedankje

Categorie: Blog

Een tijdje geleden heb ik de proef op de som genomen en mij ingeschreven voor verschillende nieuwsbrieven van nieuwbouwprojecten. Gewoon om te kijken wat ik opgestuurd zou krijgen. Nieuwsbrieven zijn er tenslotte om mijn vragen… Verder lezen »

Odyssey Hackathon 2019

Categorie: Blog

Hoe oud is de ketel in jouw huis? Waar lopen gas-, water- en stroomleidingen door je huis en tuin? Welk materiaal is er gebruikt om je huis mee te isoleren? Allemaal zaken die je, met… Verder lezen »