Advocaat van de eindgebruiker - Fundament All Media

Advocaat van de eindgebruiker

Ontwerpen voor mobiel: voor heel wat designers is het eng, of niet iets dat ze goed kunnen of waar ze mee beginnen. Opdrachtgevers zijn hier ook niet altijd mee bezig. Ik vind ontwerpen voor mobiel juist het allerbelangrijkst.

Waarom dan?

Veel van de websites die wij als Fundament All Media maken, worden door mensen bezocht via hun mobiele telefoon. Als voorbeeld pak ik het project van Van Drunen, Werfelend in Edam.

65% bekijkt de website op mobiel
Zoals je ziet zit maar liefst 65% op mobiel de website te bekijken en te gebruiken.

Mobiele gebruikers beslissen sneller

De eindgebruikers op mobiel bezoeken over het algemeen minder pagina’s. Bij het bovenstaande project zien wij dat ze gemiddeld 1 pagina minder bezoeken. Hebben gebruikers dan niet zo veel behoefte aan heel veel informatie op één scherm? De data wijzen uit dat van alle ingevulde interesseformulieren (het doel!) maar liefst 60% is ingevuld door mobiele gebruikers. Dus ze converteren ook echt meer.

Mobile design

Designen voor mobiel vind ik als UX Designer echt fijn. Je kunt namelijk weinig afleiding genereren en de focus leggen op wat echt telt. Dat zijn de content én het einddoel: de toekomstige woning of het toekomstige appartement voor die eindgebruiker.

Van schets, naar mobile, en desktop als laatste

Schets, mobile, desktop

Dit is hoe wij bij Fundament All Media te werk gaan. De content en schetsen worden als eerste bepaald. Door prioriteiten te leggen in de content die verteld gaat worden, en waar de eindgebruiker baat bij heeft, worden de schetsen gemaakt. Hierdoor kan ik snel met de klant schakelen of we op de goede weg zitten.

We moeten anders zijn

Veel ontwerpbureaus zijn nog van de oude stempel. De klant heeft een briefing en de designers beginnen met hun ontwerp. Vaak ook nog in Photoshop, en voor desktop. Wij willen als Fundament All Media verschil maken. Niet voor jou als (eventuele) klant, maar voor die gebruiker die echt iets gaat opleveren. De data die er liggen, liegen er niet om. Als UX Designer kun je daarom soms wat koppig overkomen. Dat komt omdat ik de eindgebruiker zie als de eigenaar van de site. Ik ben de advocaat van de eindgebruiker.

PyGrunn

Categorie: Blog

De programmeertaal Python maakt de laatste jaren een enorme groei door en wordt steeds breder ondersteund door ontwikkelaars en bedrijven. Op de website stackoverflow.com, een vraag- en antwoordplatform voor programmeurs, wordt inmiddels meer activiteit gemeten… Verder lezen »

Het begint bij een bedankje

Categorie: Blog

Een tijdje geleden heb ik de proef op de som genomen en mij ingeschreven voor verschillende nieuwsbrieven van nieuwbouwprojecten. Gewoon om te kijken wat ik opgestuurd zou krijgen. Nieuwsbrieven zijn er tenslotte om mijn vragen… Verder lezen »

Odyssey Hackathon 2019

Categorie: Blog

Hoe oud is de ketel in jouw huis? Waar lopen gas-, water- en stroomleidingen door je huis en tuin? Welk materiaal is er gebruikt om je huis mee te isoleren? Allemaal zaken die je, met… Verder lezen »