Prachtig – De Kuip Groeit

Drie en een halve week geleden is ons gevraagd, vanuit het Feyenoord Founders Consortium, om een website te ontwikkelen voor de nieuwe Kuip in Rotterdam.

In een korte tijd, en met veel energie, hebben we het plan van het consortium goed naar voren gebracht. Dit heeft geresulteerd in een prachtige website die het plan vertelt en verduidelijkt. En nog belangrijker, het begint er op te lijken dat het plan in Rotterdam wordt omarmd! En daar zijn we blij mee.

De website van De Kuip Groei is te vinden op:
www.dekuipgroeit.nl en op www.denieuwekuip010.nl

Proces
In de laatste drie weken is er hard gewerkt aan de positionering van de website. Dit begon, aan beide kanten, met het schetsen van het concept. Daarna bespraken we de logica en de inhoud voor de website. Toen het concept eenmaal duidelijk werd, zijn we gaan vormgeven en gaan bouwen aan de website. Gaandeweg moest er nog behoorlijk wat bijgesteld worden, maar we zijn niet van ons gezamenlijke concept afgestapt. Dit naar tevredenheid van beide kanten.

Techniek
De website is responsive opgebouwd. Responsive is een bepaalde benadering waarbij we streven naar een optimale webervaring op computerschermen, tablets en mobiele telefoons. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Ook is de parallax-techniek toegepast. Deze techniek is te zien in de achtergrondafbeelding van de website in je browser. Deze opbouw zorgt ervoor dat onderdelen meer over elkaar heen schuiven dat de suggestie wekt van diepte.

bam-feyenoord_07a-1Het publiek
Inmiddels zijn er meerdere artikelen in het Algemeen Dagblad (AD) geplaatst die verwijzen naar het plan. Ook andere grote nieuwswebsites hebben het project opgepikt, zoals de NOS en bekende voetbalwebsites. Dit heeft geresulteerd in zeer veel bezoekers. Vele bezoekers hebben via de website waardevolle ideeën en suggesties achtergelaten om de nieuwe Kuip verder te verbeteren. Alle reacties worden door het projectteam en de architecten gelezen en besproken. Oftewel, het publiek kan meedenken.

Tot slot. Het plan krijgt steeds meer aandacht waardoor we de website continu verbeteren en uitbreiden. Houd de website dus in de gaten!

 

wandereversWander Evers
Coördinator