Meerstad

In Meerstad wordt gewoond, gebouwd en gepland. een groot gebied waar verschillende ontwikkelaars bouwen en willen bouwen.
Er zijn mogelijkheden een huis te kopen, te huren, zelf te ontwerpen of zelf te laten bouwen op een vrije kavel.

Meerstad heeft fundament gevraagd technieken aan te dragen waarbij geïnteresseerden zich een beeld kunnen gaan vormen om op zoek te gaan naar een woonplek.
Fundament verzorgt natuurlijk allang zorgvuldig en heldere weergave van projecten via internet en via campagnes. Dit doen we in samenwerking met Stichting LNP, waar alle nieuwbouwprojecten worden bijgehouden. Vaak gaat dit over één of meerdere projecten van één ontwikkelaar. Meerstad is een gebied waar meerdere ontwikkelaars een verscheidenheid aan woonvormen ontwikkelt: van huur- en koop- tot zelfontworpen woningen. Een gebied waar al gewoond wordt en plannen op stapel staan.

Fundament zag het als een uitdaging om ook voor dit gebied technieken aan te leveren waarbij toekomstige bewoners makkelijk een overzicht kunnen krijgen van deze veelheid aan mogelijkheden en plannen. Er is een woningzoeker gebouwd, waarbij men met filters kan zoeken naar een huur- of koopwoning in dit gebed. Tevens hebben wij de bestaande kavelkaart onderhanden genomen. De kavelkaart is door de jaren heen al in verschillende webtechnieken door ons gebouwd en gebruikt op het internet. Al 16 jaar.

De kavelkaart geeft een visueel overzicht van een project, waarop duidelijk de status van de woningen zichtbaar is. Wanneer men op een bepaalde woning klikt wordt er extra informatie getoond. Dit is interactief. 16 jaar geleden was de enige geschikte techniek daarvoor Flash. Door de jaren heen heeft het internet en de mogelijkheden om informatie via dit middel te bekijken zich natuurlijk ontwikkeld. En wij hebben mee ontwikkeld.

De kaart moet door iedereen gezien en gebruikt kunnen worden. En niet alleen dat, de laatste paar jaar zorgen we er ook voor dat de kaart op verschillende platformen te bekijken is, zoals de desktop en tablet. Meerstad heeft gevraagd voor dit uitgebreide gebied een kaart te maken die informatie over de gebouwde kavels en toekomstige kavels en gebieden kan ontsluiten. Wij zijn die uitdaging aangegaan.
Zo is er een kaart ontstaan die gebruik maakt van de laatst mogelijke webtechnieken en die op elk platform kan worden bekeken en gebruikt. Via de kaart kan men een keuze maken uit een van de verschillende gebieden. Na deze keuze kan men alle bouwdetails van dit gebied zien en actuele informatie opvragen over de bestaande bouw en van projecten die in ontwikkeling zijn.

Meerstad is een groot gebied, dus we hebben er natuurlijk voor gezorgd dat men op de kaart in kan zoomen. Zeer handig als je toch even snel met de mobiel een overzicht wilt krijgen van het huis van je dromen, en deze bv in de trein aan iemand wilt laten zien.

http://www.meerstad.eu

Teamleden

Technieken

  • HTML
  • PHP
  • jQuery
  • CSS/SASS
  • Photoshop
  • Illustrator