Langzaam groeit er iets

heb jij ook zo een snor-1

Langzaam groeit er iets! Vol goede moed begonnen onze Mo Bros op maandag 3 november aan de snorchallenge: een maand lang je snor laten staan om betrokkenheid te tonen en bekendheid te genereren voor teelbal- en prostaatkanker. Mannenkwaaltjes bestrijden met mannelijkheid dus.

Een snor ‘staat’ niet in een dag of wat, daar heb je tijd voor nodig. Zo richting het einde van november zijn de donzige haartjes dan ook gevormd tot stevige groeisels. Snorren waar je op aangesproken wordt zeg maar. En dat is natuurlijk precies de bedoeling. Want dan komt het gesprek op waar je het voor doet. Kun je vertellen waarom jij het belangrijk vindt dat er aandacht is voor deze vormen van kanker. Best eng zo’n eerste keer dat je aangesproken wordt. Maar dan blijkt in het gesprek dat eigenlijk iedereen wel iemand kent die hier ook mee te maken heeft gehad. En blijkt dat iedereen het zeer waardeert dat jij meedoet aan deze actie. Dan heb je zogezegd de verbinding gemaakt.


Net als met een campagne dus! Eerst aandacht genereren, de informatie zachtjes laten weken, je doelgroep langzaam laten wennen en betrekken bij jouw verhaal. Een community vormen, saamhorigheid kweken en je daardoor samen sterk kunnen maken om de campagne succesvol te maken. De verbinding in de meest letterlijke zin.

Komende maandag gaan ze eraf. De snorren worden door de Barbershop.nl professioneel onder handen genomen. Dan zal menig bovenlipje bij ons zich weer in al haar maagdelijkheid tonen. Voor sommigen van ons was het een behoorlijk statement. Zij traden buiten hun comfortzone en dat kan confronterend zijn! Ik ben trots op al mijn medewerkers dat zij dit met elkaar hebben gedaan en stand hebben gehouden. Ergens voor staan, dat betekent vaak meer dan je in beginsel kunt voorstellen, hulde. We maken de verbinding en hebben onze snor niet gedrukt!

Boris Genehiau
bg