Gratis webinar Co-creatie: Ruimte voor de Tussenmaat

Co-creatie is reeds enige jaren een gevleugeld begrip in de nieuwbouwbranche. Deze werkwijze zou de nieuwbouwmarkt nieuwe impulsen kunnen bieden; het proces wordt meer afgestemd op de consument en de vraag uit de markt. Potentiële kopers krijgen de kans om hun woondroom te realiseren, geweldig toch? Maar weten die consumenten eigenlijk wel wat die woondroom is? Co-creatie vraagt sowieso om een volstrekt nieuwe benadering van nieuwbouw bij alle betrokken partijen. In dit webinar worden visie en onderzoeken gepresenteerd.

Co-creatie kan op veel verschillende manieren ingezet worden bij een nieuwbouwproject, afhankelijk van de rol van de consument, architect, projectontwikkelaar en/of aannemer en de overheid. Wie neemt het initiatief en wat zijn de consequenties voor het ontwikkelproces

Annete tussenmaat

Annet Ritsema, architect bij Bureau Ritsema, presenteert de uitkomsten van een onderzoek naar co-creatie projecten in België en Duitsland: Ruimte voor de Tussenmaat.

De tussenmaat valt te definiëren als: een groepering van woningen in een groot huis op een gemeenschappelijke kavel. De maat bevindt zich ergens tussen het vrijstaande huis en het bouwblok in. De ondergrens ligt bij de optelling van 2 huizen, de 2-onder-1-kap. De bovengrens is moeilijk af te bakenen en wordt bepaald door de mate waarin het huis nog als een architectonisch geheel kan worden ervaren.’ Lees meer over de tussenmaat via dit rapport (PDF)

Deze projectbenadering biedt veel mogelijkheden voor ontwikkelaars en architecten in Nederland. Daarnaast staan we stil bij de verschillen in mentaliteit en werkwijze bij onze buurlanden.

Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio, zal tijdens het webinar haar visie geven op co-creatie in Nederland en de uitkomsten van het onderzoek.

 

Dinsdag 15 april van 10:00 tot 11:00 uur

Panelleden:

Yvonne van Mierlo, Directeur Studio Blauwhoed

Annet Ritsema, Bureau Ritsema architectuur en stedenbouw

Boris Geheniau, Directeur Fundament All Media

Sjors Sevenhuijsen, Syntax Error

Wil jij het webinar bijwonen? Meld je aan via deze link