Fundament All Media stopt met browser IE8

Welke browser gebruik jij?

Welke Internet browser gebruik jij? Internet Explorer, Chrome, Firefox of wellicht Safari? Soms is het de browser die standaard wordt geleverd met het besturingssysteem, zoals Safari bij Apple en Internet Explorer (IE) bij Microsoft Windows. Of heb jij de browser die je op het werk krijgt door de systeembeheerder?
Check het zelf op http://www.whatismybrowser.com/. Gelukkig maken steeds meer websurfers gebruik van hun recht om te kiezen voor snelle, veilige en gebruiksvriendelijke webbrowsers. Zoals bijvoorbeeld Chrome (Google) of Firefox (Mozilla). Internet Explorer 11 en Google Chrome zijn nu de meest gebruikte browsers op het wereldwijde web.

De dagen van Internet Explorer 8 zijn geteld

De dagen van Internet Explorer 8 zijn geteld. Waarom? Momenteel gebruikt nog maar 4,93 % van de webgebruikers IE8. IE8 is de browser die standaard wordt meegeleverd met Windows XP. Nu dat Microsoft gestopt is met het ondersteunen van Windows XP is de verwachting dat dit lage percentage verder afneemt. Populaire websites zijn gestopt met het onderhouden voor IE8. En zelfs Google is vorig jaar al gestopt met de ondersteuning van IE8.

Reden uitfasering

Internet Explorer 8 kan niet goed omgaan met de huidige standaarden voor de bouw van websites. De wensen die klanten hebben, moeten we vertalen in een code die door browsers gelezen kan worden. We merken steeds vaker dat we deze wensen niet met één set code kunnen realiseren. Om de websites ook in IE8 goed te laten functioneren, dienen we een tweede set code te bouwen om de afgesproken wensen te realiseren. Dat betekent dat we veel extra webbouw uren moeten maken.
Het ontwikkelen en onderhouden van websites voor IE8 is dus duurder dan voor moderne browsers.

Periode uitfasering

Fundament All Media stopt niet in één keer met het onderhoud van websites voor IE8. We zullen vanaf 1 mei 2014 tot 1 augustus 2014 de websites voor IE8 blijven onderhouden. Vanaf 1 juli 2014 willen we onze klanten de keuze geven om de websites wel of niet voor IE8 te ontwikkelen. Mocht vanaf 1 juli 2014 de wens er zijn om een website voor IE8 te ontwikkelen en te onderhouden, zullen we extra te maken kosten in rekening brengen.

IE8 bericht op je website

Indien gewenst kunnen we op websites een bericht tonen voor gebruikers die de website met IE8 bezoeken. Dit bericht attendeert de gebruiker erop dat hij/zij met een verouderde browser de website bezoekt en mogelijk niet van alle functionaliteiten kan genieten. Dit kunnen wij op supportbasis verzorgen.

Per 1 augustus 2014 is het dus zover, dan biedt Fundament All Media in de bouw en onderhoud van websites geen ondersteuning meer voor IE8. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, dan kan je altijd contact opnemen met Douwe Douma (dd@fundament.nl).